Annons
Annons

The Canadian way


 

 

 

Kom på att jag helt glömde att visa bilderna från Kanada.

Väggen med rosetter visar ju helt klara att mina vänners häst och dotter helt klart gör ett bra jobb tillsammans med de andra tjejerna i samma stall. Trotts att de är färre ryttare än i de andra stallen så var de bland de som placerade sig mest.

Annons

katherine matty Katherine1 Katherine2 Katherine3

 

I Kanada ser det lite annorlunda ut med tävlandet, man rider för en klubb och man åker nästan alltid i samlad trupp tillsammans med sina kompisar från klubben och tränaren.

Ofta stannar man på tävlingsanläggningen i flera veckor i rad och både tränar och tävlar på på banorna man sedan ska tävla på. För mig är hela konceptet lite konstigt och jag tycker att det låter helt bananas att man ska få gå in och träna på samma hinder som man sedan ska tävla på, men efter att ha fått reda på att i närområdet så finns det bara 2 anläggningar som man tävlar på.

Visserligen finns det andra anläggningar 8-20 timmars bilfärd bort i tex Qubeck, men det anses inte vara tillräckligt med pengar i klasserna där borta så därför håller man sig på ”hemmaplan” eller åker så långt som till New York eller till Wellington som ligger långt nere i Florida.

Just mina vänner har sina hästar uppstaplade två olika ställen, de äldre hästarna som inte är i sporten längre bor en 30 minuter med bil bort ifrån hemmet, medans tävlingshästarna är uppstalade hemma hos tränaren 1,5 timme iväg med bil.

 

Dela
Dela
 

Annons
Annons
Annons


Laddar